Κυριακή 17 Ιουλίου 2016

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΤΗΣ Δ’ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ

«Οὕτω λαμψάτω τὸ φῶς ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν ἀνθρώπων, ὅπως ἴδωσιν ὑμῶν τὰ καλὰ ἔργα καὶ δοξάσωσιν τὸν Πατέρα ὑμῶν, τὸν ἐν τοῖς Οὐρανοῖς».
Δεν θα μπορούσε να υπάρξει ζωή στον πλανήτη γη, αγαπητοί αδελφοί, χωρίς το φως. Σκεφτείτε μια μέρα χωρίς την ανατολή του ηλίου. Χάος, καταστροφή. Τίποτα δεν θα μπορούσε να ζήσει. Το φως του ήλιου είναι αυτό που συντηρεί τη ζωή και καθορίζει την πορεία της. Εκτός όμως από το φυσικό φως του ήλιου, υπάρχει και ένα άλλο φως.Στην επί του όρους ομιλία Του ο Ιησούς Χριστός αναφέρεται στην ύπαρξη ενός διαφορετικού φωτός, ένός φωτός πνευματικού που φωτίζει όλους όσοι το δέχονται . Ο Κύριός μας στην ομιλία Του αποκαλεί τους μαθητές Του λυχνίες φωτός που φωτίζουν τον κόσμο και διαλύουν το σκοτάδι της αμαρτίας και του κακού. 
Ο Ιησούς Χριστός μας διαβεβαιώνει: ἐγώ εἰμι τὸ φῶς τοῦ κόσμου· ὁ ἀκολουθῶν ἐμοὶ οὐ μὴ περιπατήσῃ ἐν τῇ σκοτίᾳ, ἀλλ΄ ἕξει τὸ φῶς τῆς ζωῆς. Η απόφαση είναι δική μας. Ή θα ακολουθήσουμε τον φωτεινό αλλά και συνάμα ανηφορικό δρόμο της αρετής και του καλού ή θα περπατήσουμε στο μονοπάτι του σκότους και της οδύνης. Η επιλογή είναι δική μας και εμείς θα γίνουμε αποδέκτες των συνεπειών των επιλογών μας. Ας μην εθελοτυφλούμε, μην κλείνουμε τα μάτια μας! Το φως του Χριστού δεν έχει σβήσει και δεν πρόκειται να σβήσει ποτέ. Είναι αιώνιο και καλεί και εμάς στην αιωνιότητα. Είναι δυνατόν να μην ανταποκριθούμε; Μη γένοιτο!
Προώθηση δημοσίευσης